μενούολοκλήρωση αγοράς
- βιβλία
- εκπαιδευτικά παιχνίδια
- σχολικά είδη
- χαρτικά
- είδη ταξιδίου
δείτε όλες τις νέες κυκλοφορίες των βιβλίων και αγοράστε online
«Τόση ομορφιά χάνεται χωρίς να αφήσει κανένα ίχνος πίσω της...»
Περίπου έναν χρόνο μετά την πρώτη της εμφάνιση στην πεζογραφία («Καιροί τέσσερεις», Πόλις, 2014), η Χριστίνα Καράμπελα επανέρχεται φέτος με τον «Ψίθυρο της Ευδοκίας», ένα πυκνό «αστυνομικό» μυθιστόρημα, με έντονα παρωδιακά και αλληγορικά χαρακτηριστικά.
Είναι η πρώτη και μοναδική συγγραφέας που ανακαλύπτεται έξι και πλέον δεκαετίες μετά τον θάνατό της και μάλιστα με την απονομή λογοτεχνικού βραβείου. Ποια είναι η Ιρέν Νεμιρόβσκι που εκτελέστηκε στο Αουσβιτς.
Με αφορμή το βιβλίο της Βάσως Αλεξανδράκη «Το παιχνίδι της επιθυμίας και της γραφής στο "Μυθιστόρημα της κυρίας Έρσης" του Ν.Γ. Πεντζίκη». Εκδ. Αρμός 2013
Eίναι ο πρώτος που καλλιέργησε στα ελληνικά γράμματα το δοκίμιο σαν λογοτεχνία μέσα από ένα προσωπικό απαράμιλλο στιλ: Γλωσσικός πλούτος, γνώση και βίωμα, δομή και σύνταξη, όλα αρμονικά ζυγιασμένα όπως τα συναντάει κανείς μόνο στην υψηλών προδιαγραφών λογοτεχνία. Ισως για αυτό τα βιβλία του Κωστή Παπαγιώργη διαβάζονται ξανά και ξανά, από το θρυλικό, πια, «Περί μέθης» μέχρι το «Ζώντες και τεθνεώτες», τη μέγιστη συμβολή του στον πόνο της απώλειας.
Ο Ρόμπερτ ΜακΚέιμπ και η Αθηνά Κακούρη μάς ταξιδεύουν στις Μυκήνες, το καλοκαίρι του 1954. Ο Ομηρος τις έλεγε πολύχρυσες. Εκείνο όμως το ζεστό μεσημέρι του καλοκαιριού του 1954 ο νεαρός Αμερικανός Ρόμπερτ ΜακΚέιμπ - ο Μπομπ όπως τον έλεγαν οι φίλοι του - δεν αντίκρισε τις επιβλητικές Μυκήνες που περιέγραφε ο ποιητής, παρά μόνο τα μεγάλα αγκωνάρια των τειχών τους και το γιγαντιαίο στολίδι της πιο διάσημης πύλης τους: τα λιοντάρια.
Ο Αλμπέρ Καμύ, γνωστός στη χώρα μας, γεννήθηκε το 1913 στο Μοντοβί της Αλγερίας. Ο πατέρας του ήταν Αλσατός εργάτης και πέθανε στη μάχη του Μάρνη. Η μητέρα του είχε σπανιόλικη καταγωγή και εργαζόταν ως παραδουλεύτρα. Τα τρία μέλη της οικογένειας ζούσαν σε ένα διαμέρισμα δύο δωματίων. Το 1918 ο Καμύ πήγε στο δημοτικό σχολείο χάρη στον Λουί Ζερμαίν, που τον βοήθησε να κερδίσει μια υποτροφία.
Ο αυστραλός ιστορικός Κρίστοφερ Κλαρκ διατυπώνει μια ρηξικέλευθη προσέγγιση στα πρόσωπα και στις συγκυρίες που καθόρισαν το πεπρωμένο της Ευρώπης την περίοδο 1914-1918
Από την ευτοπία στη δυστοπία και την εσχατολογία. Κάπως έτσι θα μπορούσε να περιγράψει κανείς την πορεία από τη «Σιωπή του ξερόχορτου» (Πατάκης, 2011) στο «Κοντά στην κοιλιά».